Multivitaminele nu scad riscul de cancer

Daca luam multivitamine nu ne reducem riscul de cancer si nici nu prevenim bolile de inima.
Potrivit unui studiu aparut in publicatia "The Archives of Internal Medicine", femeile cu varsta peste 50 de ani care iau multivitamine nu beneficiaza de nicio protectie impotriva cancerului sau a bolilor de inima.

"Sunt apa de ploaie. Multivitaminele nu iti fac rau, insa nici nu ajuta in vreun fel. Fructele si legumele in stare proaspata constituie o alegere mai buna", spune coordonatoarea studiului dr. Marian L. Neuhouser, epidemiolog la Centrul de studiere a cancerului "Fred Hutchinson" din Seattle.

Cercetarea a implicat peste 160.000 de femei cu varsta peste 50 de ani si s-a extins pe o perioada de 8 ani de monitorizare.
Desi 41% dintre participante au declarat ca utilizeaza multivitaminele cu regularitate, rezultatele nu au aratat ca exista o diferenta semnificativa intre utilizarea lor si riscul scazut de a face cancer sau boli de inima.

Mai mult, in timpul celor 8 ani cat a durat cercetarea au fost raportate 9.619 cazuri de cancer mamar, colorectal, endomentrial, renal, stomacal, pulmonar si ovarian, 8.751 de cazuri cu afectiuni cardiovasculare si 9.865 de decese.

Asadar, cercetatorii ne sfatuiesc sa luam din fructe, legume si cereale integrale,  vitaminele si mineralele necesare pentru buna functionare a organismului.

Sursa: ScienceDaily.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod