Ministrul Sanatatii a ordonat ieftinirea medicamentelor

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat un ordin prin care a aprobat ajustarea preturilor medicamentelor de uz uman, noile preturi urmand a intra in vigoare la jumatatea acestei luni, informeaza Biroul de presa al Ministerului Sanatatii. if(typeof(AdServerR)=="undefined")AdServerR=parseInt(Math.random()*Math.pow(10,17)); document.write( '' );
Ordinul vizeaza atat medicamentele din productia interna, cat si pe cele din import, cuprinse in Catalogul national al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate pentru piata din Romania.

Masura se aplica numai medicamentelor care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala, nu si celor care se pot elibera fara reteta (cum ar fi Algocalmin, Paracetamol).

Conform ordinului, in perioada imediat urmatoare, pretul de raft al medicamentelor ar putea sa scada cu sapte pana la 11 la suta, ca urmare a micsorarii adaosurilor comerciale si a taxelor de importator.

Ordinul aprobat de ministrul Sanatatii prevede modificarea totala a adaosurilor de import, distributie si farmacie, precum si eliminarea marjei de devalorizare existenta anterior si care era de cinci la suta.
De exemplu, numai la adaosul de import s-a operat o reducere de la 15 la suta (in unele cazuri 17 la suta) la 8,5 la suta.
Farmaciile vor opera scaderea de pret din 16 septembrie, cand va intra in vigoare ordinul Ministerului Sanatatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod