Ministerul Sanatatii: rezultatele reuniunii de la Bruxelles

In perioada 30 - 31 mai 2007 a avut loc la Bruxelles reuniunea Consiliului Uniunii Europene privind Ocuparea Fortei de Munca, Politici Sociale, Sanatate si Protectia Consumatorului (EPSCO)

In urma acestei intalniri, Ministerul Sanatatii anunta ca: Romania initiaza, impreuna cu Germania, Bulgaria si Estonia la un proiect comun care ca scop reducerea a preturilor pentru tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA. Toate tarile membre au probleme cu preturile medicamentelor. Toate statele au cazut de acord ca este necesar sa se gaseasca mecanisme internationale de reglementare a preturilor, cele nationale fiind insuficiente pentru a putea rezolva.
Romania isi asuma aceasta noua initiativa, dupa taxa de viciu, in domeniul stabilirii unor mecanisme de reducere a preturilor, cu toate riscurile care se intrevad. Strategia Romaniei Anti/SIDA a fost foarte apreciata, motiv pentru care Germania a propus Romaniei sa participe la aceasta initiativa. In ceea ce priveste initiativa Comisiei Europene - "Catre Europa fara fum de tutun" a fost acceptata propunerea Romaniei de a se interzice fumatul in spatiile publice inchise, dar dupa o perioada de tranzitie, timp in care vor fi realizate de catre comunitati campanii de informare, educare si pregatire.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod