Ministerul Sanatatii reorganizeaza Directiile de Sanatate Publica

Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a semnat astazi Ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare si organigrama directiilor de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti.
"Am regandit directiile de Sanatate, astfel incat acestea sa fie structuri complet noi, cu atributii adaptate la cerintele actuale. In felul acesta, am pregatit deja premisele descentralizarii, pe care am de gand sa o realizez pana la sfarsitul acestui an. In noua structura, DSP va fi transferata consiliilor judetene. Vreau sa readuc seriozitatea si consecventa in interiorul sistemului de Sanatate. Cat timp voi fi ministru, se vor elabora legi pe care nu va fi nevoie sa le modificam lunar", a declarat ministrul Sanatatii.


In noua formula se redefinesc responsabilitatile fiecarui departament, serviciu, birou si compartiment din cadrul directiilor de Sanatate Publica, astfel incat pana la sfarsitul anului, acestea sa fie usor transferabile catre consiliile judetene, cu o serie de competente in ceea ce priveste managementul asistentei medicale. Toate aceste masuri vor fi corelate si cu trecerea spitalelor la autoritatile locale.

Prin definirea noilor structuri, se intareste rolul directiei de control a DSP.
De asemenea, cresc responsabilitatile la nivel local ale DSP in ceea ce priveste prevenirea, supravegherea si controlul bolilor transmisibile si netransmisibile. In plus, ordinul reglementeaza si implicarea DSP in monitorizarea starii de sanatate a populatiei, promovarea sanatatii si educatiei pentru sanatate, sanatatea ocupationala, sanatatea in relatia cu mediul, precum si managementul asistentei medicale din teritoriul arondat.  

Directiile de Sanatate Publica au ca scop principal al activitatii imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si apropierea de indicatorii de sanatate si demografici ai statelor din cadrul comunitatii europene.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod