Majoritatea terapiilor impotriva artritei sunt ineficiente

Majoritatea terapiilor complementare folosite pentru tratarea artritei reumatoidale nu sunt eficiente, conform unui studiu recent.
Campania de Cercetare a Artritei a analizat rezultatele a 40 de tratamente. Doua treimi din tratamentele pentru artrita reumatoidala si o cincime din tratamentele pentru osteoartrita au fost descoperite ca fiind ineficiente de catre cercetatori.

Artrita reumatoidala este provocata de inflamarea articulatiilor. Osteoartrita este cauzata de deteriorarea tesutului protector, numit cartilaj, din articulatii. Inflamarea apare cand oasele articulatiilor, acum fara protectie, incep sa se frece intre ele. Cel mai des sunt afectate articulatiile degetelor, genunchilor sau coloanei vertebrale. In total, aproximativ 60% dintre persoanele cu artrita iau in calcul o anumita forma de medicina complementara ca tratament.

Sursa: BBC News Online
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miha pe 18 Feb 2009, 20:10

    era interesant sa aflam si noi cateva din medicamentele care nu au rezultate pozitive, deoarece fac un tratament pentru articulatii care se apropie de 2 milioane pe luna

    0
    0

  • Maria pe 12 Feb 2009, 15:43
    despre artrita

    Intradevar articolul reda numai o constatare,dar astept recomandarile pentru tratarea sau ameliorarea acestor afectiuni.

    0
    0

  • franga pe 10 Feb 2009, 14:43
    artrita

    Ce parere poti sa ai despre un art. in care nu se spune nimic ce vreti sa spuneti lamuriti-ma si pe mine nu spuneti de fapt nimic scrieti doar de dragul de a scrie nu de a informa

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod