Ministerul Sănătăţii a modificat legea sănătăţii mintale

Facebook Twitter Comenteaza
Ministerul Sănătăţii a modificat legea sănătăţii mintale
Legea sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice a fost modificată potrivit Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, anunţă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform noii legi, pacienţii cu afecţiuni psihice pot desemna un reprezentant, o persoană cu capacitate deplină de exerciţiu, care să îi asiste sau să îi reprezinte pe durata tratamentului medical.
Reprezentarea convenţională se face doar după încheierea unei convenţii-model, cu respectarea condiţiilor:
  • o persoană poate avea în acelaşi timp un singur reprezentant convenţional;
  • reprezentarea convenţională este limitată numai cu privire la asistarea sau reprezentarea persoanei în ceea ce priveşte internarea şi tratamentul medical, inclusiv drepturile acesteia pe durata tratamentului;
  • reprezentarea poate fi numai cu titlu gratuit;
  • convenţia-model trebuie să fie semnată atât de către pacient, cât şi de către reprezentantul convenţional;
  • este necesară prezenta unui martor, atestată prin semnarea convenţiei-model şi de către acesta;martor nu poate fi o persoană din personalul medical al unităţii psihiatrice;
  • convenţia-model trebuie să cuprindă declaraţia expresă a celui reprezentat referitoare la împuternicirea dată reprezentantului convenţional de a decide cu privire la aplicarea tratamentului prin electroşocuri.

Dintre obligaţiile reprezentantului convenţional face parte şi asistarea pacientului în relaţiile cu unitatea medicală, cu instituţiile publice sau cu orice alte persoane numai în legătură cu internarea şi tratamentul medical.
De asemenea, reprezentantul are dreptul de a fi informat cu privire la asistenţa medicală acordată pacientului.

Proiectul de lege, adoptat de Guvern, va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • romelia pe 10 Oct 2010, 15:50
    minciuna?...slim fit...

    citind acest articol, am remarcat reclama la slim fit din eva.ro shopping, si am dat clic...uitati-va si voi la poza andreei p, din focsani, care a slabit 16 kg in 4 luni....minciuna curata. nu are cum sa ii creasca parul in 4 luni asa de mult, nu are cum fi asa de subtire cu doar 16 kg lipsa...eu am slabit 25 kg ( nu cu aceste produse) si stiu ce inseamna. poate or fi bune produsele, nu stiu, ceea ce scrie al descrierea lor, ca si compozitie, pare interesant.....dar poza aia e mincinoasa rau !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod