Medicii britanici vor sa faca transplant de uter

Medicii britanici sustin ca sunt pe cale sa faca primul transplant de uter reusit, informeaza publicatia britanica The Sun.
Specialistii sunt increzatori ca metoda va fi extrem de utila pentru femeile nascute fara uter sau care au suferit o interventie de extirpare a organului in urma unei afectiuni cum este cancerul. Ei sustin ca au descoperit o metoda prin care este asigurat necesarul de sange, astfel incat uterul transplantat sa reziste cu succes pe perioada a noua luni de sarcina. Insa, dupa cele noua luni de sarcina, uterul trebuie scos pentru a opri administrarea medicatiei necesare pentru impiedicarea infectiilor.

Pentru ca cercetarile sa fie duse la bun final, coordonatorul proiectului dr.
Richard Smith, chirurg obstetrician la Spitalul Hammersmith din Londra are nevoie de o suma importanta de bani (250.000 de lire sterline). In masura in care acesti bani vor fi alocati cat mai repede, specialistul este convins ca in decurs de doi ani acest transplant va fi perfect realizabil.

Criticii sustin ca cercetarile intreprinse pana acum se limiteaza doar la experimente realizate pe iepuri, in laborator si ca sunt necesare studii mult mai avansate pentru a sustine posibilitatea realizarii unui astfel de transplant.
Singurul transplant de uter realizat vreodata pe fiinte umane a fost un esec total in 2000 cand o echipa de chirurgi arabi au transplantat un uter unei femei de 26 de ani. Specialistii britanici sustin ca esecul a fost cauzat de o conectare necorespunzatoare a vaselor de sange.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ELLA pe 24 Oct 2009, 11:24
    ###

    Rsp.pentru amazing. esti o mizerie!!!cine te crezi? tu stii cum e sa n-ai copii?! citi copii de la orfelinat,facuti de betivi,narcomani si iresponsabili ai luat acasa?!

    0
    0

  • mircea pe 23 Oct 2009, 13:16
    amazing

    Sunt atatia copii orfani sau parasiti pe lume... Dar de ce sa nu incercam solutia cea mai complicata si riscanta (si scumpa desigur) pentru a avea copii. Este perfect logic, nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod