Medicii ar trebui să aibă supraspecializare pe îmbătrânirea cerebrală


Facebook Twitter Comenteaza
Medicii ar trebui să aibă supraspecializare pe îmbătrânirea cerebrală

Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Ana Aslan International, 30% din medicii din sistemul sanitar românesc ar avea nevoie de supraspecializare în domeniul îmbătrânirii cerebrale (brain aging).

 

În contextul în care 10% din populaţia vârstnică din România este afectată de boli de memorie şi în care, până în anul 2025, 40% din populaţia ţării va fi vârstnică este extrem de importantă pregătirea medicilor şi asistenţilor medicali în domeniul brain aging.



Mai mult, obţinerea specializării şi supraspecializării în medicina longevităţii, în medicina de predicţie, în medicina personalizată, le va permite medicilor şi asistenţilor medicali să acceadă şi mai uşor pe piaţa forţei de muncă din Vest unde acest domeniu este strategic în sistemul sanitar.

Concluziile acestui studiu au determinat crearea proiectului strategic naţional „Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging”, proiect cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 – „Investeşte în oameni!”

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod