Medicamentul Tamoxifen si cancerul de san

Potrivit unui nou studiu, medicamentul Tamoxifen prescris pentru pacientele cu risc crescut de dezvoltare a cancerului mamar sau cu recidiva a acestei boli nu imbunatateste calitatea vietii in unele cazuri

Expertii sustin ca, in special, femeile care prezinta un risc ridicat de aparitie a cancerului mamar, insa nu au precedente in familie, s-ar putea sa nu beneficieze de efectul de prelungire a vietii prin administrarea medicamentului. De asemenea, costurile de a urma un tratament cu ajutorul Tamoxifen-ului sunt mult prea ridicate.
In urma experimentului, Dr Joy Melnikow coordonatorul studiului impreuna cu echipa sa au concluzionat ca studiul lor analizeaza doar rata de deces a persoanelor cu risc crescut de dezvoltare a bolii si ca nu s-au concentrat asupra analizei riscului in randul pacientelor cu precedente in familie. A fost aprobat pentru prima data in 1999, de catre Administratia Alimentelor si Medicamentelor pentru prevenirea cancerului mamar in cazul persoanelor cu un risc ridicat de a se confrunta cu boala.
Actiunea medicamentului interfereaza cu cea a estrogenului, reducand astfel riscul de a dezvolta cancerul de san. Riscurile medicamentului Previne cancerul mamar, insa poate creste riscul de a dezvolta cancer endometrial, cataracte si cheaguri de sange.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marta Nadas pe 29 Iul 2006, 08:20
    dupa cinci ani de tamoxifen

    In decembrie termin tratamentul de cinci ani cu tamoxifen si ma simt foarte bine.Nu stiu daca voi mai primi alt tratament dar mie cred ca mi-a facut bine .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod