Medicamente pentru osteoporoză care cresc riscul de fracturi

Facebook Twitter Comenteaza
Medicamente pentru osteoporoză care cresc riscul de fracturi

Medicii britanici avertizează femeile care iau medicamente pentru osteoporoză că au un risc ridicat de fracturi, scrie publicaţia britanică DailyMail.

 

Femeile care urmează tratamentul cu bifosfonaţi, cel mai prescris în cazurile de osteoporoză sunt mai expuse riscului de fracturi. Astfel, britanicii au trimis acest avertisment după ce mai mult de 300 de femei din Marea Britanie s-au confruntat cu fracturi de femur în urma administrării tratamentului pentru osteoporoză.

De asemenea, sute de femei din întreaga lume au raportat fracturi de femur din senin, fără o cauză anume.

În general, aceste situaţii au fost constatate la femeile care au luat tratamentul mai mult de cinci ani.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, osteoporoza ocupă locul 2 în lume, ca incidenţă, după bolile cardiovasculare. Se estimează că 1 din 3 femei şi 1 din 5 bărbaţi cu vârsta de peste 50 ani, experimentează fracturi osteoporotice la un moment dat.  "În prezent sunt 200 de milioane de femei osteoporotice, dintre care doar jumătate sunt diagnosticate şi mai puţin de 25% tratate," declară Conf.
univ. dr. Daniel Grigorie, director medical al Institutului Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon".

Credit foto: DailyMail.co.uk

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Coldea Speranta pe 16 Nov 2011, 15:48
    medicamente cu bifosfanati pt. osteoporoza -risc

    Intre aceste medicamente cu bifosfanati care cresc riscul de fracturi la osteoporoza, intra Phosavance, si care alte medicanmente care se gasesc in Romania?

    1
    2

  • A-D. pe 17 Oct 2010, 12:39
    nedumerire2

    Nici eu nu mai inteleg nimic,eu insami fiind in tratament cu Bonviva,tocmai in vederea evitarii fracturilor de sold.Ce sa inteleg,ca e mai bine sa astepti sau sa te tratezi cu ...ceaiuri?

    3
    1

  • claudia pe 16 Oct 2010, 08:59
    nedumerire

    Nu mai inteleg nimic!? De curand am primit un studiu care ma informa ca tratamentul cu biphosphonati facut "a la longue" scade incidenta pentru cancerul de san cu 40%.Deci doamnelor,nu facem cancer dar ne pricopsim cu fracturi? Unde este adevarul?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod