Marijuana poate preveni cancerul pulmonar?

Cannabisul este foarte nociv pentru sanatatea plamanilor, insa un ingredient activ din marijuana poate oferi protectie impotriva cancerului pulmonar, sugereaza rezultatele unui nou studiu

In urma testelor efectuate in laborator pe soareci, ingredientul din marijuana care se numeste THC reduce la jumatate riscul de dezvoltare a tumorilor canceroase la plamani si impiedica raspandirea acestora. Cu toate ca mai sunt necesare studii detaliate, "rezultatele arata ca THC are potential terapeutic", sustine dr.
Anju Preet, coordonatorul studiului. Studiile anterioare au demonstrat ca ingredientele cannabisului ofera protectie impotriva cancerului cerebral, de prostata si de piele, sustin expertii. Noile cercetari se bazeaza pe descoperirea recenta a sistemului canabinoid natural al organismului, care stimuleaza apetitul si controleaza durerea si inflamatiile. THC stimuleaza 2 receptori endocanabinoizi prezenti in numar mare in celulele canceroase pulmonare. Acest lucru activeaza proprietatile lor naturale anti-inflamatorii (inflamatiile cauzeaza dezvoltarea si raspandirea cancerului).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod