Maratonistii prezinta un risc crescut de aparitie a cancerului de piele

Expertii recomanda maratonistilor folosirea unei creme cu factor de protectie ridicat in timpul curselor pentru a evita efectele nocive ale soarelui si a reduce riscul de aparitie a cancerului de piele

Un studiu efectuat recent a scos in evidenta riscul ridicat ca aparitie a cancerului de piele la care se expun maratonistii in timpul antrenamentelor. Acest pericol creste in intensitate odata cu marirea programului de antrenamente. De asemenea, antrenamentele de anduranta pot creste riscul de cancer, slabind sistemul imunitar.
In urma unei examinari a 210 maratonisti si fosti maratonisti, doctorii au descoperit dezvoltarea cancerului in zonele expuse la soare fara o protectie eficienta impotriva radiatiilor ultraviolete. Varsta acestora este intre 19-71 de ani, si 166 dintre acestia erau barbati. In comparatie cu persoanele care nu practica acest sport, pacientii testati prezentau mai multe alunite si pete localizate pe ficat. Dupa o examinare a epidermei, 24 dintre acestia au fost trimisi la un specialist deoarece prezentau cateva simptome timpurii de cancer de piele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod