Luna martie – Luna dedicată luptei împotriva cancerului de intestin gros


Facebook Twitter Comenteaza
Luna martie – Luna dedicată luptei împotriva cancerului de intestin gros

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România lansează, şi în acest an, o campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros, sub sloganul “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!”. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer desfăşoară campania “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!” cu sprijinul Roche România şi Radio România
Actualităţi.

 

Campania îşi propune să informeze şi să aducă în atenţia publicului larg metodele de prevenire şi diagnosticare a cancerului de intestin gros.

Pe tot parcursului lunii martie, campania de informare se va desfăşura la metrou, pe magistralele M1 (Dristor – Pantelimon) şi M3 (Preciziei – Anghel Saligny), şi pe stradă, unde vor fi montate panouri luminoase cu mesajul campaniei “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!”, în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Publicul se poate informa despre cancerul intestinului gros şi de pe site-ul oficial al campaniei: www.invingemcancerul.ro, unde cei interesaţi pot găsi detalii despre acest tip de cancer şi nu numai.


“Fiecare dintre noi trebuie să fie corect şi complet informat pentru a preveni atât cancerul de intestin gros- cunoscut şi sub denumirea de cancer colorectal-, cât şi alt tip de boală. În luna martie, vom încerca să oferim oamenilor, prin diverse canale de comunicare, cât mai multe informaţii, astfel încât să conştientizeze pericolul bolii şi importanţa unui control medical făcut la timp, pentru că acest tip de cancer dacă este diagnosticat în stadiu incipient, poate fi tratat şi vindecat cu succes”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Cancerul de intestin gros este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauză.
Conform Globocan 2008, incidenţa anuală a acestei forme de cancer, în ţara noastră, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecvenţă a celor mai întâlnite forme de cancer la ambele sexe. În fiecare an, în toată lumea, luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului de intestin gros.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • APOSTOL VIORICA pe 15 Mar 2012, 08:35
    cancer

    Pentru a scadea nr. de bolnavi de cancer nu e suficienta informarea ,ar trebui si o oferta de analize gratuite ,pentru ca omul de rind nu merge sa le faca pentru ca sint foarte scumpe,si nu isi permite!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod