Lectii de cardiologie pe o "cyber-inima"

Cei mai buni cardiologi britanici au realizat o inima virtuala cu ajutorul tehnologiei tridimensionale. In acest fel studentii la medicina de la Universitatea din Londra vor invata tainele cardiologiei fara a mai avea nevoie de pacienti reali.
Noua inima este un model ultra-realist, de aceea a fost numit "cyber-inima" si functioneaza ca o inima umana. "Detaliile complexe ale acestui model tridimensional  il fac unic in felul sau" a declarat Sue Wright, unul dintre specialistii care au lucrat la proiect.

In desenele sale despre inima de acum cinci secolo, Leonardo da Vinci arata ca inima este un muschi compus din patru cavitati si ca arterele se pot bloca in timpul vietii. Noul model este cu atat mai important cu cat ofera o noua paradigma in intelegerea structurii inimii.


Pana acum se foloseau pentru experimente modele bidimensionale, dar echipa de medici care a creat acest model este de parere ca nu erau foarte precise. Pentru crearea acestui model tridimensional au fost necasari patru ani de cercetari si in proiect s-au implicat atat medici cardiologi, cat si specialisti in animatie.

Sursa: http://salute.agi.it
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Toader Sergiu pe 11 Iul 2011, 16:56
    cardiologie

    cum se opereaza?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod