Insulina arata daca vei supravietui cancerului mamar

Persoanele care sufera de cancer de san si care au un nivel ridicat de insulina in sange se pare ca sunt mult mai expuse riscului sa isi piarda viata din cauza acestei afectiuni. Cercetatorii au descoperit ca insulina poate prezice daca o femeie care sufera de cancer la san isi va reveni dupa terapie sau daca isi va pierde viata.
Studiul a fost realizat de 535 persoane care sufereau de cancer la san. Acestea au fost supravegheate timp de 10 ani, astfel s-a ajuns la concluzia ca persoanele care aveau nivelul de insulina ridicat erau de 8 ori mai expuse riscului de a deceda si de 4 ori mai expuse posibilitatii ca afeciunea sa reapara dupa mai mult timp.  

Cu toate ca majoritatea femeilor care au participat la studiu erau obeze, iar obezitatea este cunoscuta ca o afectiune care influenteaza atat evolutia cancerului mamar cat si niveul insulinei din sange, obezitatea luata singura nu explica in totalitate legatura dintre insulina si sansele mici de a supravietui unui cancer.


Chiar daca in mod obisnuit insulina ajuta la dezvoltatrea celulelor, ipoteza cercetatorilor este aceea ca in cazul cancerului de san, insulina poate stimula cresterea atat a celulelor normale cat si a celor canceroase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod