Informeaza-te despre hepatitele virale cronice!

Facebook Twitter Comenteaza
Informeaza-te despre hepatitele virale cronice!
In perioada 22 – 23 mai se va desfasura in 9 orase din tara o campanie de informare cu privire la hepatitele virale cronice, intitulata "Afla de C! Afla de B! – Informeaza-te! Testeaza-te!".

In cadrul campaniei vor fi distribuite peste 300,000 de materiale informative in 15 hipermarketuri Carrefour din Bucuresti, Oradea, Suceava, Ploiesti, Braila, Constanta, Focsani, Iasi si Cluj-Napoca. Campania vine in completarea manifestarilor prilejuite de "Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitelor Virale", marcata in fiecare an in data de 19 mai.

Conform unui studiu epidemiologic recent realizat de o echipa coordonata de Conf.
Dr. Liana Gheorghe de la Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, in Romania, prevalenta
hepatitei virale C este de 3,23% din totalul populatiei, iar a hepatitei virale B de 4,37% din totalul populatiei.

Acest lucru se poate traduce in cifre absolute in peste 1,5 milioane de persoane infectate cu unul din cele doua virusuri, B si C, care determina o evolutie spre ciroza sau cancer hepatic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pancu adrian pe 5 Mar 2013, 21:38
    as dori sa va pot contacta sa pot avea un sfat poate mai bun

    am slabit vreo 12kg in aproape 9 ani am 36 anisi cred ca am o tuse de vro jumatate de an ma lasa iar incepe cred ca este ceva vas cere sfatu dumneavoastra?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod