Incidenta hepatitei C este cea mai ridicata la varstele 30 – 44 de ani

Facebook Twitter Comenteaza
Incidenta hepatitei C este cea mai ridicata la varstele 30 – 44 de ani
Incidenta infectiei cu virusul hepatitei C este cea mai ridicata in grupul de varsta cel mai productiv din punct de vedere economic (30 – 44 ani), arata un nou studiu.

Studiul "Hepatita C – prevalenta si probleme la nivel regional" a fost realizat in tarile Europei Centrale si de Est (Azerbaijan, Belarus, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Kazahstan, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Ucraina). Obiectivul cercetarii a constat in realizarea unei evaluari epidemiologice si economice a efectelor virusului Hepatitei C.


"Un astfel de studiu este extrem de util avand in vedere faptul ca discutam despre o boala pentru care estimarile nu sunt deloc incurajatoare. Mai mult, lipsa unui vaccin este un factor important in cresterea numarului de infectari cu virusul hepatitei C. Studiul a evidentiat faptul ca, in toate tarile supuse analizei, incidenta infectiei cu virusul hepatitei C este cea mai ridicata in grupul de varsta 30 – 44 de ani, cel mai productiv grup din punct de vedere economic
", a declarat prof.
dr. Streinu-Cercel, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod