Incepe marea vaccinare antigripala



Anul acesta, spun oficialii, vor beneficia de vaccin antigripal gratuit de doua ori mai multe persoane fata de anul trecut.

"Vor fi utilizate 1.850.000 de doze de vaccin care au costat aproximativ 28 de milioane de lei noi", a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Vaccinurile au fost cumparate printr-o licitatie nationala realizata la nivel centralizat si nu prin Institutele de Sanatate Publica, asa cum se proceda in anii anteriori.

Prioritate vor avea copiii, batranii de peste 65 de ani, persoanele din institutiile de ocrotire sociala, cei cu afectiuni medicale cronice pulmonare (inclusiv astm) sau cardiovasculare, adultii si copiii internati in ultimul an in spital din cauza unor boli metabolice cronice sau disfunctii renale.

"De asemenea, vor beneficia de vaccin gratuit medicii, cadrele sanitare si personalul auxiliar, salariatii institutiilor de ocrotire si ai spitalelor de bolnavi cronici", a adaugat Nicolaescu.

Pe langa vaccinurile antigripale gratuite, Ministerul Sanatatii Publice a mai achizitionat aproximativ 3.600.000 de doze de vaccinuri impotriva unor afectiuni cum sunt hepatita, poliomielita, rujeola, rubeola si oreionul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod