Fumatul este asociat cu pierderea vederii

Un studiu recent a evidentiat ca fumatorii au un risc crescut de a suferi de degenerare maculara (boala oculara progresiva si ireversibila)

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca barbatii care au consumat mult peste bogat in acizi grasi omega-3 - macrou, ton, sardine, crap si somon - sunt mai putin predispusi la boli oculare grave. Degenerarea maculara de varsta duce la scaderea ireversibila a functiilor vizuale, in primul rand a acuitatii vizuale in cazul persoanelor peste 60 de ani. Este o boala care nu are vindecare, numai posibilitati de tratare care sa-i incetineasca progresul.
"Fumatul creste riscul de aparitie a degenerarii maculare de varsta. Studiul nostru efectuat pe perechi de gemeni evidentiaza cu certitudine ca tutunul creste acest risc, in vreme ce consumul de peste si suplimentele de acizi grasi omega-3 reduc acest risc", sustine Dr. Johanna M. Seddon, coordonatorul studiului. Mostenirea gentica este cauza principala a bolii, afirma Dr Richard Bensinger. "Mostenirea genetica interactioneaza cu stilul de viata. Fumatul cauzeaza numeroase efecte negative in organism, si aceste este inca unul adaugat pe lista".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod