Fructele de padure ne protejeaza memoria?



Cercetatorii au descoperit ca antocianinele care se gasesc in fructele de padure ofera o protectie eficienta impotriva diabetului, a bolilor de inima, a cancerului si alte afectiuni corelate, informeaza BBC News Online. Experimentul a fost efectuat pe doua grupe de persoane carora li s-a administrat timp de 4 saptamani o dieta bogata in fructe de padure. La finalul cercetarii s-a constatat o imbunatatire a memoriei, insa numai la unii dintre subiecti. Insa, alte studii mai mari realizate in acest domeniu au aratat imbunatatiri semnificative a memoriei in urma unei dieta bogate in fructe de padure.
"Asadar, daca vom continua sa consumam zilnic o cana de fructe de padure s-ar putea sa constatam o imbunatatire a memoriei. Daca exista vreo sansa ca acest 'tratament' sa functioneze, atunci nu este nimic rau in a incerca", spune dr. James Joseph, coordonatorul studiului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariuta pe 15 Iun 2007, 09:29
    fructe de padure

    Stiam ca afinele, dar mai ales frunzele de afin, sunt foarte bune in tratarea diabetului,frunzele de merisor sunt foarte bune pentru bolile de rinichi.Auzeam din batrani ca fructele de zmeura ii ajuta pe copii sa fie cuminti. Sunt sigura ca fructele de padure sunt foarte bune pentru sanatatea organismului.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod