Foametea, inca, face ravagii in lume

Potrivit unei statistici, "Stuffed and Starved", realizata de un americam, in lume, 800 de milioane de oameni mananca prea putin si in cele din urma mor de malnutritie, in vreme ce un miliard de oameni mananca atat de mult incat au devenit obezi.
De Ziua Internationala a Hranei, care in acest an a dezbatut tema Dreptul la Hrana, a fost publicata o statistica potrivit careia aproximativ 36 de milioane de oameni mor anual, in lume, din cauza foametei si malnutritiei. Tocmai de aceea de Ziua internationala a Hranei mesajul Organizatiei pentru Hrana si Agricultura este foarte clar: "Dreptul la hrana nu este o utopie. Toata lumea ar trebui sa se bucure de acest drept".

Peste 150 de tari din intreaga lume vor marca printr-o serie de spectacole si evenimente Ziua Hranei.
Pe 22 octombrie se va tine un priveghi global in zeci de orase, unde vor fi aprinse lunmanari pentru toti cei au murit de foame.

Potrivit informatiilor oficiale, peste 800 de milioane de oameni adorm in fiecare seara flamanzi, iar 90% dintre acestia sunt femei si copii. De asemenea, potrivit statisticilor Organizatiei pentru Hrana si Agricultura, situatia se va inrautatii odata cu cresterea populatiei, mai ales in tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare.

Se presupune ca populatia lumii va creste, pana in 2050, de la 6,7 miliarde la 9 miliarde.
Cel putin un miliard dintre acestia se vor naste in Africa, un continent in care foametea face ravagii, in ciuda eforturilor internationale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod