Femeile mai plinute sunt mai sanatoase



Cateva kilograme in plus ar putea sa va aduca ceva mai multi ani de viata si mai putine probleme de sanatate. Studii recente, citate de publicatia „The Guardian”, arata ca femeile mai plinute nu nasc copii prematur, au libidoul mai crescut, sunt mai vesele si sufera rareori de probleme hormonale si de infertilitate. In plus, au si oase mai rezistente.

Copii prematuri si multe riduri

Femeile care au mai putine kilograme decat ar trebui sunt mai expuse riscului de a naste copii inainte de termen pentru ca nu se hranesc sanatos.

Mai mult, aceste femei fac riduri mai repede fiindca pielea lor imbatraneste usor.

„Atunci cand se pierde mult in greutate, tesuturile au de suferit, in special cele de la nivelul fetei, unde exista o sensibilitate mai mare fata de restul corpului”, spune chirurgul Jean Louis Sebagh de la Compania Medicala de Cosmetica din Londra.

Chiar si atunci cand se recapata kilogramele pierdute, refacerea tesuturilor de la nivelul fetei devine greoaie, fiindca ele nu-si mai recapata volumul: se pierde acel strat de grasime protector, iar ridurile devin vizibile.

Dietele draconice scad pofta de sex

Nu doar pielea are de suferit din cauza dietelor sarace in calorii, ci si organele interne fiindca depozitele protectoare de grasimi din jurul lor se micsoreaza si isi pierd din eficienta.

In plus, un regim saracacios afecteaza echilibrul mineralelor din organism (fara potasiu, inima nu functioneaza bine, ficatul are nevoie de vitamina C) si lipseste organismul de energie, inclusiv de cea sexuala, sustin cercetatorii.

Cum libidoul scade, este posibil sa aiba de suferit si fertilitatea. Femeile prea slabe au deseori probleme hormonale (scade productia de estrogeni), ceea ce le micsoreaza sansele de a avea copii. Explicatia, este simpla: pentru a sustine o sarcina, corpul are nevoie de rezerve serioase.

Numeroase femei mor din cauza unor fracturi serioase la nivelul soldurilor, cauzate de aparitia osteoporozei, arata date ale Societatii Britanice de Osteoporoza.

„Cu cat femeile sunt mai plinute, cu atat riscul ca oasele lor sa se demineralizeze este mai mic”, afirma Glenn Gaesser, profesor la „University of Virginia”.

Raspunsul consta in faptul ca celulele de grasime retin estrogenul, adica tocmai hormonul care impiedica pierderile de calciu si substanta osoasa. Mai mult, fiind obisnuite sa sustina o anumita greutate, oasele isi vor mentine mai usor densitatea.

Nutritionistul Eduard Adamescu recomanda femeilor pastrarea unui indice de masa corporala intre 19 si 24. „Intre aceste limite, totul este in regula”, este de parere expertul.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • 1613989 pe 17 Aug 2006, 09:40

    Este foarte bine ca mai apar si astfel de articole. Cred ca ar trebui informate la timp si adolescentele. Multe dintre ele isi pun viata in pericol, tinand cure drastice de slabire. La cat mai multe astfel de articole!

    0
    0

  • mirela62 pe 16 Aug 2006, 10:06
    grasele

    I-auzi, imi mai creste putin moralul citind ca sunt avantajata. Intotdeauna m-am luptat cu greutatea, n-am fost niciodata ceea ce se cheama "slaba". Dar de osteoporoza mi-e teribil de frica, am vazut cu ochii mei cateva cazuri tare urate. De aceea sunt interesata de toate articolele care trateaza acest subiect.

    0
    0

  • romelia serseniuc pe 16 Aug 2006, 08:11
    un titlu cel putin ciudat

    nu va pacaliti singure! indicele de masa corporala IMC, sau BMI in engleza)trebuie corelat cu varsta. o fata de 16 ani cu IMC 24 nu arata deloc bine, si nici sanatoasa nu e, dupa cum s-ar intelege din articol. acest IMC se poate calcula de fiecare dintre noi: impartiti greutatea pe care o aveti la patratul inaltimii. ce obtineti oricum nu e complet pt a avea o imagine corecta asupra starii dv de sanatate. acest IMC trebuie corelat cu FAT-ul(procentul de grasime din organism) , care se masoara cu aparate speciale. ca sa continui cu exemplul de mai sus, daca acea domnisoara are la 16 ani IMC 24, e clar k are foarte mare si FAT-ul, de unde trag concluzia k nu maninca deloc corect, sanatos. stiti k 50% dintre decese si 70% dintre vizitele la medic se datoreaza alimentatiei dezorganizate? Si asta spune Organizatia Mondiala a Sanatatii, nu un amarat de sondaj facut in Romania... Obezitatea a fost declarata EPIDEMIE, nu maie doar un defect fizic. Si ce e mai ingrijorator e ca au crescut fff mult cazurile de obezitate la copii, cu toate consecintele viitoare asupra sanatatii si vietii sociale ale acelui copil! doar controlandu-ne nutritia ne putem asigura o sanatate ok. medicii orientali, in trecut, erau platiti pentru a preveni, iar daca un pacien ajungea sa se imbolnaveasca, acel medic "facea rost" de o reputatie ffff proasta! iar azi e mult MAI IEFTIN(si pt tine, si pt societate) SA PREVII, decat sa tratezi. pentru mai multe informatii, ma gasiti la romelia_serse@yahoo.com va doresc multa sanatate

    0
    0

  • cataluca pe 15 Aug 2006, 22:02
    e un articol pozitiv si incurajator

    ma bucur pt astfel de cercetari,deoarece credeam ca atunci cand ai cateva kilograme in plus nici sanatatea nu e f.buna.asta nu ma face sa ma resemnez si sa nu incerc sa imi pastrez,sa-mi fac un mod de viata sanatos,de a manca si a face sport si chiar mi-ar place sa mai pierd din kg.

    0
    0

  • Teodora pe 15 Aug 2006, 17:26
    M-am mai linistit !!!!!

    Sunt de acord, nu pt ca as avea eu cateva kg in plus..insa e dementa cu dietele , ori , fiecare e structurat altfel!Nu putem fi toate filiforme si cu dimensiuni de manechine ! e stupid sa -ti doresti sa arati ca Linda evanghelista daca pe tine natura te-a lasat in cu totul alta " forma ".....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod