Femeile hipertensive pot face diabet gestational

Femeile cu diabet gestational au presiunea sanguina a sangelui ridicata in urmatorii ani dupa nastere. Pentru a investiga relatia dintre presiunea ridicata a sangelui inainte si in timpul sarcinii si cresterea acestei forme de diabet, Hedderson si Ferrara au facut un studiu de control folosindu-se de datele obtinute prin programul medical din California.

Studiul a inclus femeile insarcinate care nu au avut diabet inainte de sarcina si care au fost diagnosticate cu diabet gestational intre saptamana 24 si 28 de sarcina.

Cele 381 femei care au fost identificate cu diabet gestantional au fost comparate cu 942 care nu au avut probleme cu diabetul nici inainte si nici dupa sarcina. Potrivit rezultatelor studiului riscul de diabet gestational este mai ridicat in cazul femeilor hipertensive.

Astfel, testele de rutina ale presiunii sanguine pot identifica femeile care prezinta un risc crescut de a suferi de diabet gestational, dar este capabil de a intui preventiv in interventia.



Despre diabetul gestational


Diabetul gestational este diabetul zaharat care apare pentru prima data in timpul sarcinii. De obicei, aceasta forma de diabet se depisteaza in trimestrul 3 de sarcina, si uneori mai devreme. Testarea gravidelor se face intre saptamanile 24 si 28 de sarcina.

Diabetul gestational afecteaza circa 4% din totalul femeilor insarcinate.

Sursa: Nature Clinical Practice
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod