Femeile care raman insarcinate primavara vor naste prematur

Femeile care raman insarcinate primavara sunt mult mai predispuse la nasteri premature, in comparatie cu cele care raman insarcinate in celelalte anotimpuri, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Pittsburg

Expertii au analizat informatiile referitoare la 75.399 de nasteri si au descoperit ca rata de nastere prematura este cu 9,2% mai ridicata in cazul femeilor care au ramas insarcinate primavara, comparativ cu 9,1% (iarna), 8,8% (toamna) si 8,4% (vara), informeaza CBS News.
De asemenea, femeile care au ramas insarcinate in lunile de vara sau toamna sunt cu 25% mai putin supuse riscului de a naste inainte de a 32-a saptamana de sarcina, cand complicatiile pot fi mai severe atat pentru copil, cat si pentru mama. "Se prea poate ca faptul de a ramane insarcinata atunci cand sistemul imunitar este afectat de infectii virale si bacteriene sa afecteze numarul saptamanilor de sarcina", sustin cercetatorii. Asadar, aceste variatii sezonale pot avea o legatura directa cu sistemul imunitar, sugereaza expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod