Factorii de risc pentru sarcina

Fundatia "Copii Sanatosi" are ca obiectiv reducerea numarului de nou-nascuti cu malformatii congenitale

In Romania se nasc tot mai multi copii cu malformatii congenitale. Din acest motiv, dar si din altele, ca un raspuns la realitatea sumbra constatata, a fost creata  Fundatia  "Copii Sanatosi - Copiii conteaza pe noi".

Obiectivele principale ale fundatiei "Copii Sanatosi - Copiii conteaza pentru noi" sunt reducerea numarului de nou-nascuti cu malformatii congenitale si prevenirea abandonului copiilor cu astfel de afectiuni.
Aceasta problema ne afecteaza in egala masura atat prezentul, cat si viitorul, ca natiune.  Este una din principalele cauze de deces in randul nou-nascutilor, dar si una din cauzele ce incurajeaza abandonul copiilor. In unele cazuri poate tensiona relatiile familiale, lucru care are consecinte negative atat asupra dezvoltarii copiilor cu malformatii, cat si a celorlalti membri de familie. Fundatia, cunoscand bine realitatea societatii romanesti, a luat atitudine, ajutand publicul larg si in special viitoarele mame sa constientizeze pericolul pe care il reprezinta.
In acest scop se deruleaza campanii de informare si de educare astfel incat viitoarele mame sa fie prevenite cu privire la factorii de risc pe perioada sarcinii: fumatul, consumul de alcool, abuzul de medicamente, administrarea de medicamente interzise sau alimentatia necorespunzatoare. De asemenea, prin campaniile derulate, se incearca educarea si convingerea viitoarelor mame  – mai ales a celor cu venituri reduse – sa mearga la medicul de familie pentru a fi luate in evidenta inca de la inceputul sarcinii. Orice diagnosticare timpurie prin metode medicale moderne existente (triplul test si ecografiile periodice) este absolut necesara.
Pentru efectuarea testelor de catre medici specialisti cu aparatura de ultima ora, Fundatia "Copii Sanatosi" colaboreaza cu Centrul Medical Sanador si Centrul Medical Unirea, dupa cum putem afla de pe site-ul fundatiei.
Pe termen lung, Fundatia "Copii Sanatosi" si-a propus sa ofere copiilor cu malformatii congenitale acces la tratament specializat si asistenta psihologica si va ajuta la recuperarea psihologica si la reintegrarea acestora in societate.

Servicii gratuite de ecografie si triplu test

Pentru femeile insarcinate cu dificultati financiare, al caror venit maxim pe membru de familie nu depaseste 350 lei (RON), Fundatia "Copii sanatosi" ofera posibilitatea ca, odata inregistrate la medicul de familie, sa beneficieze in mod gratuit de servicii de ecografie si triplu test.
Triplul test reprezinta cel mai important test de depistare a unor anomalii ale fatului, cum sunt sindromul Down, sindromul Edwars, defectul de tub neural si trisomia 13.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod