Expertii au identificat genele care provoaca lupusul

Cercetatorii au identificat genele care sunt implicate in dezvoltarea lupusului eritematos.
Dupa ce au studiat materialul genetic a peste 3000 de femei, cercetatorii au descoperit 5 gene care au o stransa legatura cu dezvoltarea lupusului.

"Lupusul eritematos este o afectiune complexa, foarte dificil de diagnosticat si care poate sa cauzeze diverse si imprevizibile probleme persoanelor afectate. De aceea trebuie sa facem investigatii pentru a intelege mult mai bine ce anume se intampla cu sistemul imuniar in aceste cazuri", sustine Timothy Vyse, coordonatorul studiului.

Lupusul este o boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca propriile celule, nefiind capabil sa le diferentieze de cele straine.
Afecteaza in special femeile tinere, provocand eruptii cutanate, dureri articulare si indispozitie. De asemenea, afectiunea poate sa determine inflamarea rinichilor si a altor organe interne.

Ca urmare a acestei descoperiri se vor realiza si alte optiuni de tratament, cu actiune mult mai eficienta.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florentina pe 28 Ian 2008, 10:45
    Gene

    Destul de vag articolul. M-ar interesa care sunt genele cu pricina. Unde s-a facut studiul si de catre cine? Cat de repede se vor realiza optiunile mai eficiente de tratament? Multumesc.

    0
    0

  • ticu gabriela pe 26 Ian 2008, 16:14
    Ajutor

    Ce tratamente imi pot stationa aceasta boala, deja am un rinichi scos, nu am voie sa fac copii si nu pot rezista fara sa iau in fiecare zi Predninson. Astept raspuns.

    0
    0

  • DAIANA SHAIKH pe 24 Ian 2008, 09:21
    Lupus

    Eu am lupus si as dori sa mai primesc si alte informatii in legatura cu acest titlu. Multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod