Eveniment de constientizare asupra bolilor tiroidei si pancreasului la copii

Facebook Twitter Comenteaza
Eveniment de constientizare asupra bolilor tiroidei si pancreasului la copii

Luni, 26 aprilie a.c. poti sa afli mai multe informatii despre afectiunile tiroidei si pancreasului la copii in cadrul unui eveniment caritabil de constientizare asupra acestor boli, organizat de Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din judetul Constanta, "Sweet Land".

 

Evenimentul va avea loc la Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta si are ca scop comunicarea unor informatii de ultima ora din domeniul cercetarilor: transplantul de celule stem cu celule pancreatice, managementul diabetului zaharat la copil si adolescent, chirurgia tiroidiana si multe altele.

Pe langa partea informativa vei avea ocazia sa participi dupa ora 19:00 la un concert caritabil de muzica simfonica pe acordurile „Anotimpurilor" de Antonio Vivaldi, cu scopul strangerii de fonduri necesare organizarii unei tabere de intruire pentru adolescentii cu diabet. Participarea la concert se va realiza pe baza unui bilet de intrare in valoare de 50 ron. Biletele se vor gasi la intrarea in sala.
 
„In ultimii ani a crescut numarul copiilor cu aceste afectiuni, in special diabetul insulino-dependent si printre complicatiile date de afectiunea pancreasului se numara si cele ale tiroidei.
Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca aceste afectiuni au implicatii sociale si psihologice”,
a declarat Liliana Moldoveanu, presedinte Asociatia Sweet Land Constanta.

Din fondurile stranse in urma concertului simfonic se va organiza in perioada august-septembrie 2010 o tabara de o saptamana pe litoral de care vor beneficia 5 membri Sweet Land (adolescenti) si 5 ai Asociatiei similare din Targu – Mures. Tabara are ca scop instruirea si educarea in tratamentul diabetului zaharat, formandu-se echipe intre participanti si medici specialisti, nutritionisti, psihologi si voluntari.

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod