Ejacularea precoce - produsa de o gena

Gena care asigura producerea serotoninei este "responsabila" si de durata actului sexual in cazul barbatilor. Daca aceasta gena nu functioneaza corespunzator, apare problema ejacularii precoce.
Potrivit unui studiu publicat in "Journal of Sexual Medicine" se pare ca nu doar stresul sau anxietatea sunt cauzele ejacularii precoce, ci si aceasta gena. S-a efectuat un experiment la care au participat 200 de olandezi care aveau aceasta problema. Timp de o luna raporturile lor sexuale au fost cronometrate, iar rezultatele au fost comparate cu cele ale unor barbati care nu se confruntau cu ejacularea precoce.

S-a stabilit astfel ca barbatii care ajaculau precoce aveau o activitate scazuta a serotoninei, iar semnalele nervoase nu erau transmise corect catre creier.
Momentan nu exista un tratament care ajute impotriva acestei deficiente. Eventual, se poate cauta un tip de substanta care sa ajute la cresterea nivelului de serotonina.

Revista "The Lancet" a publicat recent un studiu referitor la beneficiile dapoxetinei asupra ejacularii precoce, o molecula care creste durata medie a raportului sexual de la mai putin de un minut la trei minute si 19 secunde. Totusi, acest medicament nu se comercializeaza inca in nicio tara.

Sursa: Corriere della sera
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Imbrea Daniel pe 25 Iul 2021, 02:33
    Despre dragoste

    Vreau sa ma ajutati ca pe viitor cand o sa am o partida de amor sa fiu bine pregatit si as avea de spus 2 intrebari la care nu sunt asa de sigur ca le stiu. 1. Fiind vorba de un oral ce trebuie sa fac ca sa nu am de a face cu ,,surprize"pe viitor(copii etc) 2 Daca inca mai sunt virgin si as vrea sa fac dragoste protejat am sa scap de acea ată

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod