Doneaza 2 euro pentru sprijinul copiilor cu cancer!


Facebook Twitter Comenteaza
Doneaza 2 euro pentru sprijinul copiilor cu cancer!

Cancerul reprezinta a doua cauza de deces la copiii din Romania. Peste 500 de copii sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an la noi in tara, iar rata de vindecare este de aproximativ 30 in functie de specificul bolii si de accesul la tratament, un procent foarte scazut comparativ cu alte tari europene. Cum putem imbunatati existenta acestor copii si tineri?

 

Asociatia PAVEL lupta zi de zi alaturi de familiile copiilor si tinerilor bolnavi de cancer. In acest sens, organizatia lanseaza campania de sensibilizare a opiniei publice pentru ajutorarea copiilor cu afectiuni oncologice.

Un apel la numarul de telefon 0900.900.082 (apelabil numai din reteaua Romtelecom) costa 2 euro, dar pentru acesti copii 2 euro de la fiecare dintre noi inseamna o sansa la viata, o sansa la tratament si la ingrijire. Cu sumele stranse in urma campaniei, Asociatia PAVEL doreste sa sprijine copiii si familiile lor, prin asigurarea unui tratament adecvat si a unei bune ingrijiri medicale.

Situatia copiilor din sectiile de oncologie este trista. In ultimii ani lipsesc din tara medicamente ce intra in schemele de tratament a acestor boli si frecvent unele investigatii medicale precum: CT , RMN, PET/CT sunt platite de catre familiile copiilor, din cauza lipsei de fonduri.
De multe ori, familiile nevoiase vin si ne cer ajutorul, iar noi facem liste si incercam sa ii ajutam. Din pacate, copiii cu cancer nu au timp. Sansele de supravietuire cresc odata cu diagnosticarea precoce si cu tratamentul adecvat luat la momentul oportun. Din nefericire multi dintre micuti provin din familii nevoiase, iar acest fapt, are ca efect diminuarea posibilitatilor de ingrijire ale copilului bolnav, a declarat presedintele Asociatiei PAVEL, Olga Cridland.

"NU TRECE NEPASATOR!" - campania de constientizare si sensibilizare a opiniei publice initiata de Asociatia PAVEL se va desfasura in perioada aprilie-septembrie 2011 si este doar un mic pas fata de imensa nevoie a copiilor afectati de cancer.
Asociatia PAVEL este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania si una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara care lucreaza pentru pacientii cu cancer. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DANIELA pe 20 Apr 2011, 15:01
    doneaza

    Am sunat la numarul din articol dar imi apare ca numar incorect. Daca exista si o alta modalitate de a dona, va rog sa imi spuneti. As dori sa stiu daca pot da 2%din venit acestei asociatii.

    0
    0

  • Alex pe 13 Apr 2011, 18:54
    Multumim pentru articol

    Ne ajuta sa nu uitam de copii, de bolnavi. Oricare dintre noi poate sa aiba nevoie de doctori si de tratament. Grija unei comunitati pentru bolnavii ei arata cat de civilizati sunt acei oameni..Ce s eintampla in romania este gresit..dar incet incet..daca nu ramanem indiferenti, lucrurile se vor schimba in bine..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod