Dietele sarace in sare sunt bune pentru inima?

In mod surprinzator, noile cercetari arata ca un regim alimentar care este sarac in sare poate sa fie mai nociv pentru inima, insa nu inseamna ca trebuie sa consumam mult mai multa sare.
Se pare ca un studiu recent publicat in Journal of General Internal Medicine nu confirma faptul ca un regim alimentar sarac in sare ar fi rau pentru inima, insa precizeaza ca persoanele care consuma foarte putina sare au o rata mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

"Nu trebuie sa ne pripim si sa dam fuga la primul magazin pentru un sac de sare care sa ne imbunatateasca sanatatea inimii. Insa, este foarte important de precizat ca fiecare avem nevoi nutritionale diferite", spune dr.
Hillel W. Cohen, profesor asociat de epidemiologie la Colegiul de Medicina Albert Einstein din cadrul Universitatii Yeshiva din SUA.

Rezultatele au fost nascut numeroase polemici, daca ne gandim ca toate studiile care au fost efectuate pana acum au demonstrat faptul ca sarea in cantitati mari este daunatoare pentru inima. Studiul de fata nu a fost realizat pentru depistarea unei relatii directe care asociaza consumul de sare cu decesul cauzat de bolile cardiovasculare, ci a vizat doar stabilirea unei posibile legaturi intre cele doua.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mariana pe 27 Aug 2008, 16:14
    Sarea

    Pentru o astfel de informatie care pare a demola certitudini de asemenea importanta, se cereau mult mai multe detalii, asa....

    0
    0

  • SILVIA pe 8 Iun 2008, 00:12
    DIETELE SARACE IN SARE SUNT BUNE PENTRU INIMA?

    DACA NU ESTE ATIT DE CONTRAINDICATA DE CE TOTI MEDICII BAT CAMPII CU REGIM HIPOSODAT

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod