Descoperire: celule stem care regenereaza un dinte

O echipa de cercetatori de la Universitatea de Sttinte din Tokio a identificat doua tipuri de celule stem care contin toate "instrumentele" necesare pentru a regenera un dinte.
Arata ca dintii normali, prezinta o senzatie de sensibilitate la durere si poti mesteca foarte usor cu ei, sustin cercetatorii citati de publicatia britanica DailyMail. Experimentul a fost realizat pe soareci prin transplantarea celulelor crescute in laborator in osul maxilar al cobailor. Cinci saptamani mai tarziu, dintele a inceput sa se iveasca din gingie, iar dupa sapte saptamani era perfect crescut, se precizeaza in revista Proceedings of the National Academy of Science (PNAS).

"Fiecare dintre crescut prin aceasta metoda avea toate componentele necesare: dentina, smalt, pulpa, vase de sange, fibre nervoase, coroana si radacina", afirma Dr Kazuhisa Nakao, coordonatorul studiului.

Tehnica poate sa fie adoptata si pentru alte organe din corp, permitand o regenerare a inimii, plamanilor sau rinichilor in interiorul corpului pentru a inlocui un alt organ afectat de varsta sau boala.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 8 Sep 2009, 12:16
    sper sa apara si la noi cit mai repede

    vreau si eu,fac si pe cobaiul daca este nevoie

    0
    0

  • elisa26 pe 31 Aug 2009, 01:11
    dantura

    Ar fi extraordinar daca ar fi si accesibil ca pret pentru oricine.Dar ce parere ar avea stomatologii?...

    0
    0

  • vio pe 5 Aug 2009, 20:42
    dantura

    este extraordinar daca ne-am si permite sa folosim metoda ar fi nemaipomenit

    0
    0

  • serrena pe 5 Aug 2009, 11:53
    none

    Pacat ca atat de tarziu s a facut aceasta desoperire, iar daca ea va avea si rezultate va rezolva enorm de multe probleme de sanatate si longevitate...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod