Consumul produselor lactate sarace in grasimi poate conduce la infertilitate

O alimentatie consituita din produse lactate sarace in grasimi poate constitui o piedica pentru unele femei care vor sa ramana insarcinate, potrivit unui studiu efectuat pe un esantion de mii de femei din America

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca persoanele care consuma des produse lactate sarace in grasimi prezinta un risc crescut cu 85% de a se confrunta cu probleme legate de ovulatie. In schimb, un alt studiu efectuat arata ca persoanele care consuma lactate integrale, inclusiv inghetata, isi reduc riscul de infertilitate cu pana la 27%.
Cu toate acestea, cercetatorii britanici sustin ca ar avea putine dovezi insuficiente in aceasta privinta. Femeile care sunt hotarate sa ramana insarcinate ar trebui sa fie foarte atente la alimentatia lor, sustin expertii. "Ele ar trebui sa inlature din alimentatie produsele lactate saraca in grasimi si sa le introduca pe cele integrale; de exemplu sa inlocuiasca laptele degresat cu cel integral sau sa consume inghetata si nu iaurt degresat", afirma dr. Jorge Chavarro, coordonatorul studiului.
Concluzia la care au ajuns cercetatorii este aceea ca ar exista o substanta vitala pentru buna functionare a ovarelor, care are nevoie de grasimi pentru a fi absorbita corespunzator in organism. Pe de alta parte, alti experti sustin ca singura legatura dintre dieta si infertilitate ar fi obezitatea, care reduce semnificativ sansele de a concepe si a avea un copil sanatos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod