Consumul moderat de alcool amelioreaza simptomele artritei reumatoide

Facebook Twitter Comenteaza
Consumul moderat de alcool amelioreaza simptomele artritei reumatoide
Consumul moderat de alcool poate reduce severitatea simptomelor artritei reumatoide si poate chiar preveni aparitia afectiunii, sustin oamenii de stiinta.

Cercetatorii de la Universitatea Sheffield au analizat starea de sanatate a 873 de pacienti cu artrita reumatoida si 1.004 de voluntari, fara aceasta afectiune. Participantii au completat chestionare cu privire la stilul de viata si au fost supusi unor teste pentru a se determina severitatea afectiunii. Rezultatele au aratat ca persoanele care consuma alcool in mod frecvent prezinta simptome cu severitate mai redusa, scrie NetDoctor.

Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna care duce la aparitia inflamatiilor cronice la nivelul articulatiilor, tesuturilor din jurul articulatiilor si in cazul unor organe interne.
Afectiunile autoimune apar cand tesuturile organismului sunt atacate de catre propriul sistem imunitar. Articulatia inflamata in cazul artritei reumatoide provoaca umflaturi, durere, anchilozare si inrosirea locului cu pricina. Inflamatia bolilor reumatoide, de asemenea, poate aparea pe tesut in jurul articulatiei, cum ar fi pe tendoane, ligamente si muschi.

La unii pacienti cu artrita reumatoida, inflamarea cronica conduce la distrugerea cartilajelor, oaselor si ligamentelor provocand diformitatea articulatiilor.
Studiile au demostrata ca lezarea progresiva a articulatiilor nu este intotdeauna corelata cu durerea, anchilozarea sau umflarea articulatiilor.

Artrita reumatoida este o afectiune reumatica care se poate declansa la orice varsta, dar este mai frecventa la persoanele care au trecut de varsta de 60 ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod