Conjunctivita: primele simptome

Copilul tau are ochii rosii, foarte umezi si se plange de mancarimi? Ai observat ca este foarte sensibil la lumina si ca ochii lui au secretii alb-galbui sau verzui?
Acestea sunt simptomele conjunctivitei - inflamatie a mucoasei ochiului, ce mai poarta numele de "boala ochilor rosii". "Cel mai probabil cauza este fie infectia cu virusuri sau bacterii, fie alergenii sau factorii iritanti precum samponul, clorul din apa sau fumul de tigara. Numai conjunctivita bacteriana si cea virala sunt contagioase", spune dr. Ionut Costache, specialistul Bausch & Lomb.

In functie de cauzele producerii conjunctivitei, medicul oftalmolog iti va recomanda tratamentul cel mai eficient.
Daca cel mic sufera de conjunctivita bacteriana, tratamentul este cu antibiotice sub forma de picaturi, unguent sau pastile. Ai grija ca tratamentul sa fie urmat complet, chiar daca simptomele s-au ameliorat, pentru a evita aparitia recidivelor.

"Conjunctivita virala dispare de regula dupa 5-7 zile fara aplicarea vreunui tratament. Conjunctivita alergica se trateaza de obicei cu medicatie specifica antialergica, iar cea determinanta de iritanti prin indepartarea cat mai rapida a acestora", specifica dr.
Costache.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod