Conducerea spitalului judetean Vaslui a fost destituita

Dupa ancheta realizata de catre Directia de Control a Ministerului Sanatatii Publice cu privire la decesul a 3 nou-nascuti s-au semnat ordinele de destituire a conducerii Spitalului Judetean Vaslui

Au fost schimbati din functie managerul Ciocarlea Valerian Eugen si directorul medical interimar dr. Rodica Robu. Cei doi au fost destituiti pentru grave deficiente de management la nivelul unitatii si pentru nerespectarea indatoririlor legate de prevenirea infectiilor nosocomiale. La controlul efectuat de echipa MSP in sectia de Neonatologie s-au constatat urmatoarele: desi renovata in urma cu 2 ani printr-un program romano-elvetian, sectia este organizata intr-un sistem rooming-in, dar fara a respecta normele MSP privind cazarea mamei si copilului.
In loc sa fie cel mult 2 mame cu copiii lor in rezerva, in saloane sunt amplasate de la 2 la 5 patuturi pentru copii si 4-5 paturi pentru mame. In compartimentele terapie intensiva si prematuri, repartizarea paturilor este ineficienta, neputandu-se asigura supravegherea eficienta a nou-nascutilor. Nu se cunosc si nu se respecta procedurile referitoare la curatenie, dezinfectie si sterilizare. Nu s-a putut face dovada sterilizarii biberoanelor. Sectia de Pediatrie nu a fost igienizata de aproximativ 10 ani, peretii si tavanele fiind mucegaite si pline de igrasie.
Autorizatia de functionare si viza au fost acordate de ASP Vaslui fara respectarea prevederilor legale privind Normele MSP de avizare a unitatilor sanitare. Mai mult, la controlul echipei din minister, ASP nu a putut dovedi ca a facut controale in spital in perioada 2005-2006 si ianuarie 2007. Acestea sunt doar o parte din gravele deficiente pe care echipa de control le-a constatat pe teren.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod