Colegiul Medicilor din Romania - nemultumit de legea salarizarii unice

Colegiul Medicilor din Romania isi manifesta nemultumirea ca proiectul legii salarizarii unice a bugetarilor nu a fost insotit de dezbateri, ci doar de informatii trunchiate.
"O masura de o asemenea importanta trebuie insotita de largi dezbateri chiar daca Guvernul isi asuma raspunderea. Pana in prezent nu au circulat decat informatii disparate, desi in sedinta de guvern s-a discutat despre acest proiect. In nenumarate randuri s-a spus ca veniturile nu vor fi diminuate, insa tot timpul s-a vorbit despre salariu. In cazul medicilor exista si o serie de sporuri, iar daca acestea vor fi reduse la 30%, venitul global va scadea. Solicitam expres explicatii in acest caz", a declarat prof.
dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

CMR isi manfesta surprinderea ca pe o grila de la 1 la 15 (daca informatiile vehiculate sunt exacte), un medic primar este plasat abia pe un coeficient de 5.

"Speram ca de vreme ce s-a stabilit acest coeficient degradant pentru valoarea sociala a muncii si efortului pe care il depun medicii, guvernantii nu vor avea pretentii si la o activitate cu coeficient de 15. Le sugeream celor care elaboreaza grila de salarizare sa citeasca recomandarile organismelor internationale cuprinse si in raportul comisiei prezidentiale privind sanatatea, unde se specifica in mod expres ca salariul minim al oricarui medic (si nu a unui medic primar) trebuie sa fie de trei ori valoarea venitului mediu pe economie", a adaugat prof.
Astarastoae.

Colegiul Medicilor din Romania considera ca adoptarea in forma actuala a legii salarizarii nu va face decat sa mareasca migratia medicilor si asa ingrijoratoare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 26 Aug 2009, 15:53
    Kinetoterapeut principal cu studii universitare

    Sunt kinetoterapeut la un Spital de Recuperare si deservesc peste 10 pacienti cu diagnostic neurologic grav(AVC, TVM cu tetra sau paraplegie, TCC)ceeace presupune si efort fizic de exceptie. Am mai multe cursuri recunoscute pe plan international (nerecunoscute in tara pt ca nu avem traditie), curs de Master in kinetoterapie si nici o diferentiere de salarizare fata de cei care nu au asaceva.Ba mai mult, mi se reproseaza ca nimeni nu m-a trimis sa fac aceste cursuri! Aceasta lege, DACA VA FI APLICATA va fi cel mai rusinos gest impotriva celor care incearca in conditiile romanesti sa faca ceva pentru reechilibrarea sanatatii muritorului de rand din tara. Spun muritor de rand, deoarece STAF-ul romanesc se trateaza in UE pe banii asiguratilor din Romania. Inainte de "Revolutie"(?!?) am avut salar de baza cca 3300lei cu 15-16 ani vechime, iar in prezent 1780 RON cu 36 ani de vechime si cu cateva luni inainte de limita de varsta pentru pensionare! Aceasta lege ne va trimite dupa pensie la CERSIT, dar nu vom avea de la cine.NU SUNT PANICARA, dar la "REVOLUTIE "nici prin gand nu m-am gandit ca nu voi avea o perioada pensionara decenta , deoarece am considetat ca m-am format si reciclat la maxima sansa ce mi-a oferit-o legislatia tarii, ba mai mult, pe cont propriu am urmat cursuri pentru a ma perfectiona in specialitate spre folosul meu dar si in cel al pacientului. Oare asta meritam de la ALESII NOSTRII? Oare ei nu vor ajunge din intamplare pe mainile noastre? Oare noi ne vom purta cu ei lafel ca si ei cu noi elaborarand aceasta lege? Probabil vom uita de gestul lor si le vom alina suferinta!! Ca si CONCLUZIE: Societatea noastra bolnava a optat pentru acesti parlamentari deci pe acestia ii avem!! Sa ne felicitam, deoarece si noi suntem vrand -nevrand membrii ai acestei societati! La mai bine!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod