Cezariana, mai frecventa la femeile peste 35 de ani

Specialistii Centrului Medical Unirea avertizeaza viitoarele mame cu privire la una dintre cele mai controversate teorii conform careia nasterea prin cezariana este mai sigura decat nasterea normala. Potrivit acestora, decizia asupra nasterii trebuie luata in colaborare cu medicul, tinand cont de istoric, evolutia sarcinii si de rezultatul investigatiilor, pentru a gasi cea mai buna solutie.
"Nu putem interzice unei femei de peste 40 de ani sa ramana insarcinata, insa trebuie instiintata din timp cu privire la riscurile la care se supune", a declarat dr. Iosif Niculescu, Sef de sectie Obstetrica - Ginecologie la maternitatea spitalului Regional din Kaufbeuren, Germania si consultant pentru managementul maternitatii CMU. "Adaptarea optima a organismului la sarcina este un proces complex si presupune un organism sanatos. Mai mult, odata cu varsta creste si riscul de malformatii genetice" a adaugat acesta.

In intervalul 20 - 30 de ani, organismul poate face fata cu mai multa usurinta atat sarcinii, cat si nasterii, refacerea organismului matern fiind completa si mult mai rapida.

Cariera si ascensiunea profesionala constituie principalele motive pentru care femeile amana prima nastere dupa varsta de 30 sau chiar 40 de ani.
Varsta biologica pentru procreare este considerata a fi intre 18 si 30 de ani. Exists totusi o limita a varstei de risc unanim acceptata, aceasta fiind 35 de ani. La peste 40 de ani riscurile sarcinii cresc semnificativ.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod