Centre mobile de donare de sange in Bucuresti si Iasi

Facebook Twitter Comenteaza
Centre mobile de donare de sange in Bucuresti si Iasi
Primele centre mobile de donare de sange au fost puse in functiune astazi, 14 iunie, de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, anunta Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii si subsecretar de stat in MS au fost prezenti in aceasta dimineata in Piata Romana acolo unde a fost amplasat primul centru mobil de donare de sange. "In 19 aprilie va prezentam cele 5 centre mobile de donare de sange pe care Ministerul Sanatatii le-a achizitionat anul trecut, iar astazi utilizam deja in Bucuresti si Iasi doua dintre acestea.
Autocarele sunt destinate donarii de sange in zonele urbane si rurale astfel incat cei care doresc sa doneze sange sa  evite deplasarea dificila si consumatoare de timp la centrele fixe de donare din orasele capitala de judet sau din Bucuresti,
" a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Astazi, in doar 4 ore, intre orele 9.00-13.00, un numar de 82 de persoane din Bucuresti si Iasi au dorit sa doneze sange, in cele 2 centre mobile puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a achizitionat anul trecut un numar de 5 centre mobile de donare de sange.
Scopul proiectului este acela de a da posibilitatea populatiei sa utilizeze si alte forme de a dona sange in afara de centrele fixe astfel incat sa creasca numarul de donatorilor. Masinile vor putea fi folosite nu numai in locuri publice acestea se vor putea deplasa si la institutii firme, pentru a recolta sange asa cum se intampla si in alte tari europene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod