"Cei mai buni" studenti nu raspund la ore

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din S.U.A cei mai buni studenti raspund de putine ore in timpul orelor de curs. Doua studii la care au participat mai multi de 400 studenti de la Universitatea Statului Ohio au descoperit ca cei care nu triseaza, obtin rezultate mai mari la testele de curaj si empatie.
Descoperirile au fost prezentate la conferinta Asociatiei Americane de Psihologie, iar cercetatorii sustinea ca “eroii academicieni” sunt in minoritate.

La studiu, studentii au fost intrebati daca au trisat la orele de curs in ultimele 30 zile, in trecut si despre gandurile de a trisa pe viitor. De asemenea, studentii au prezentat cateva masuri prin care se examineaza curajul, onestitatea si empatia.

Studentii care se incadrau in prima parte a topului, asa numitii “eroi academici”, au declarat ca nu au trisat la scoala in ultimele zile si ca nici pe viitor nu doresc sa faca acest lucru.
De asemenea, acestia sustin  ca s-ar simti si mai vinovati daca triseaza si nu ar realiza modul in care triseaza ceilalti.

Studentul onest “are o opinie poztiva asupra celorlalati”, a declarat cercetatorul Sara Staata. Aceasta a adaugat: “studentii care nu triseaza/fura se pare ca sunt intr-o minoritate, insa beneficiaza de oportunitatea de a vedea cum colegii lui triseaza/fura si cum rasplata nu este dupa fapta.”
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 21 Aug 2008, 11:51
    IN SFARSIT

    In sfarsit au ajuns si ei la concluzia asta..........????!!!!Cei in cauza au stiut asta dintotdeauna.

    0
    0

  • dragalasa pe 20 Aug 2008, 19:47
    PERFECT ADEVARAT1

    Consider ca rezultatul cercetarii reflecta foarte bine realitatea!

    0
    0

  • Tatiana pe 19 Aug 2008, 19:09
    NU ESTE O LEGE

    Eu nu împărtăşesc în totalitate această părere.Mai sunt şi excepţii, astfel cum există persoane care spun că "au învăţat", dar n-au avut curăjul să răspundă!

    0
    0

  • marri pe 19 Aug 2008, 14:07
    adevarat

    da este adevarat elevii care invata nu raspund in timpul orelor.cei care raspund tot timpul sunt de fapt doar superficiali.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod