Lucrez multe ore la birou. Cum previn durerile de spate?

Un scaun "pentru spate" ofera mentinerea celei mai bune posturi la birou si poate preveni aparitia problemelor in viitor. De asemenea, el amelioreaza orice durere de spate actuala.
In cazul in care petreci cea mai mare parte a timpului stand la birou, poate chiar lucrand la calculator este important sa-ti pastrezi postura corecta. Este foarte important sa nu stai garbovit. Trebuie sa tinzi catre o tinuta dreapta, dar nu exagerata. Pentru a obtine acest lucru este extrem de importanta inaltimea biroului in raport cu scaunul.
 

Coatele sa faca un unghi de 90 de grade cu bratele

 
Coatele trebuie sa faca un unghi de 90 de grade cu bratele si sa fie paralele cu podeaua atunci cand stai asezat la birou.
Trebuie, de asemenea, sa te asiguri ca nu stai nici prea aproape, nici prea departe de suprafata de lucru. In cazul in care ai dificultati in obtinerea pozitiei corecte, trebuie sa iti iei un scaun bun care iti permite sa faci ajustarile necesare.
 

Scaunul "pentru spate": cel mai sanatos

 
Unele persoane gasesc ca scaunul "pentru spate" este o alegere excelenta. Acesta este un tip radical diferit de scaun, in care stati semi-asezat, semi-ingenunchi: scaunul este inclinat putin spre fata si o parte din greutatea corpului este preluata de un al doilea suport aflat la genunchi.
 
Chiar si cea mai corecta postura poate deveni neconfortabila in cazul in care este mentinutaprea mult.
De aceea, la fiecare 20 sau 30 de minute trebuie sa va miscati, lasati munca si chiar sa va ridicati putin. Ridicarea frecventa din umeri poate ameliora rigiditatea gatului si a umerilor. De asemenea, flexati si extindeti degetele. Este important sa faci aceste lucruri la intervale regulate, nu sa astepti sa apara disconfortul.
 
Atunci cand ai de facut mai multe copii, nu aseza biroul pe birou. Mai bine sprijina-l in fata ta, astfel incat sa nu fie nevoie sa privesti in jos.
 
Nu folosi telefonul tinandu-l intre gat si umar, deoarece capul aplecat mult in lateral determina o presiune crescuta la nivelul gatului.
Inceteaza orice activitate pentru a avea mainile libere sau foloseste hands-free.
 
Chiar si munca de birou poate presupune greutati destul de mari de ridicat. Hartiile si dosarele pot fi foarte grele si se aduna la greutatea zilnica asupra spatelui. Aminteste-ti intotdeauna regula de aur: nu mai solicita un spate aplecat si, mai ales, un spate aplecat si rasucit! Aseaza-te inainte de a ridica o greutate si tine-o cat mai aproape de corp; cu alte cuvinte, nu cara nicio greutate cu bratele intinse si distribuie obiectele grele simetric.

 

Informatiile au fost preluate din cartea "Spatele. 100 de sfaturi pentru o viata sanatoasa", de dr. Anthony Campbell, tradusa de Bianca Vasilescu, Bucuresti: Editura All, 2008, www.all.ro
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • atanasiu ana pe 27 Aug 2008, 12:15
    Dureri de spate

    Ok articolul, ar trebui sa apara mai multe pe aceasta tema. Multe persoane nu realizeaza importanta pozitiei corecte la birou si se trezesc cu dureri mari sau deformari ala coloanei.

    0
    0

  • misu pe 20 Aug 2008, 08:32
    biroul

    adica cum: "Atunci cand ai de facut mai multe copii, nu aseza biroul pe birou. Mai bine sprijina-l in fata ta, astfel incat sa nu fie nevoie sa privesti in jos"?! Traducatoarea are nevoie de un traducator!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod