Ce sa faci daca ai atacuri de panica in sarcina?

Facebook Twitter Comenteaza
Ce sa faci daca ai atacuri de panica in sarcina?

Cele mai multe mame trec prin momente de nesiguranta si de neliniste cu privire la viitor sau la anumite aspecte ale nasterii.

 

Insa, atacurile de panica apar doar in cazul unei persoane anxioase sau care a mai suferit in trecut astfel de atacuri. Frecventa acestora depinde de modul in care persoana reactioneaza in timpul unui atac de panica si de modul in care il interpreteaza.

Perioada unei sarcini, mai ales daca este prima, este una stresanta pentru orice femeie care vrea sa faca lucrurile bine atat pentru ea, cat si pentru viitorul sau copil. Pentru o personalitate anxioasa, aceasta perioada este una care poate crea multa vulnerabilitate si poate duce la aparitia atacurilor de panica.

Pe de alta parte, o persoana care a avut atacuri de panica poate interpreta gresit anumite simptome din timpul sarcinii si in acest context sa recada intr-o forma de tulburare de anxietate.

Psihoterapeutul Lena Rusti te sfatuieste sa mergi la un specialist "cat mai curand, mai ales ca in timpul sarcinii nu poti folosi tratament medicamentos. Un program psihoterapeutic inainte de sarcina te poate ajuta sa intelegi si sa reactionezi constructiv pe perioada sarcinii". 

 

De asemenea, invatarea unor exercitii de relaxare si respiratie, evitarea scenariilor anticipative negative sunt cateva dintre metodele care iti pot fi de folos in aceasta perioada. Trebuie inteles mecanismului atacurilor de panica, iar atunci cand apar, nu lasa emotiile sa te copleseasca si concentraza-te asupra simptomelor, relaxandu-te. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • BIANCA pe 17 Mar 2013, 11:50
    depresia

    Acum 4 ani am suferit o depresie, cel putin asa credeam eu. Am divortat si am avut senzatia ca toata lumea mi s-a clatinat si urmeaza sa se destrame. Parca mergeam din rau in mai rau in fiecare zi. Am tinut-o asa pana acum un an cand la recomandarea unei prietene am fost la o serie de sedinte de coaching cu Anne de la Centrul Armonia (prietena mea saraca imi tot spunea de luni de zile…) In timpul sedintelor, ce pot sa spun M_AM DESCOPERIT. Am reinvatat cine sunt, ce sunt si cat de frumoasa sunt, am invatat cum sa fac fata diverselor situatii si cum sa ma privesc. Evident ca nu era depresie in adevaratul sens al cuvantului, ci doar uitasem cine sunt. Sunt mandra de mine pentru pasul facut. De multe ori depresia o confundam cu gandirea negativa, o imagine despre noi dezastruoasa, etc...

    0
    0

  • angelmarc999 pe 19 Dec 2012, 10:18
    atacuri de panica , anxietate

    Aceste stari, simptome, nu poate cel in cauza, de unul singur sa si le reprime sau sa le depaseasca Eu am gasit o terapeuta care face terapia ptr aceste probleme , prin telefon si email,Primesti multe ,multe metode pe care le aplici zilnic prin vizionare video ptr echilibrarea emisferelor cerebrale , un alt video in care asculti si vizualizezi,alte articole pentru renuntarea prin citire cu voce, la aceste conceptii asimilate in ganduri, apoi o metoda de aplicarea unor proceduri de lovire usoara a unor puncte energetice pentru deblocarea negativitatii, , si alte multe metode inclusiv terapeuta - ajutandu-te, sustinadu-te cu energie.Este o terapie noua , necunoscuta in Romania dar ff eficienta .Multe persoane s-au eliberat total de toata aceasta anxietate , depresie, facand aceasta terapie care mai este si f ieftina.Cine dorese cu adevarat sa fie liber de anxieate , stari de panica , depresie scrieti-mi pe mes la; angelmarc999 sa va dau adresa terapeutei .Va asigur ca nu este nici o reclama si nici nu primesc comision ptr aceasta postare ci doar sa va aduc la cunostinta ca exista si alte metode usoare si ieftine si mult mai eficiente

    0
    1

  • IOANA BOBOCEA pe 22 Dec 2009, 08:54
    ATACUL DE PANICA inlaturat cu terapia REIKI !

    Sunt terapeut cu multiple calificari energetice si doresc sa va spun ca ATACUL DE PANICA poate fi usor inlaturat prin transmisii distale sau locale ,REIKI si nu numai..Daca esti intradevar hotarata sa alungi aceasta afectiune care poate afecta si copilasul inca nenascut ,atunci te rog scrie-mi la e-mail: ioana.bobocea@yahoo.com Deoarece ne aflam in ajun de CRACIUN si ANUL NOU eu va doresc dragele mele : MULTA SANATATE,FERICIRE si NENUMARATE BUCURII in anii ce vin ! ATMA NAMASTE ! LA MULTI ANI !

    0
    0

  • ady4 pe 15 Dec 2009, 18:17
    aspartamul din sucuri este cauza

    atacurilor de panica.Incercati sa nu mai consumati sucuri timp de 3 luni sa vedeti ca atacurile de panica v-or disparea.Si eu am suferit de atacuri de panica iar acum stiu care era cauza.Aspartamul,prezent in mai multe produse[sucuri,guma de mestecat,etc].Uitativa bine la un produs inainte sa il cumparati.S-ar putea ca produsul respectiv sa fie cauza mai multor boli.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod