Cancerul poate fi provocat de lumanarile parfumate

Romantismul ar putea fi... cancerigen! Cina sau baia cu lumanarele parfumate cresc riscul de astm, eczeme sau chiar cancer, avertizeaza specialistii.
Potrivit unui studiu prezentat cu ocazia conferintei anuale a American Chemical Society, fumul produs de aceste lumanari contine toxine care sunt nocive pentru sanatate. Cercetatorii au analizat in laborator fumul produs de mai multe tipuri de lumanari. Au stabilit ca ceara parafina elibereaza cele mai multe substante periculoase, in special toluen si benzen.

Mai multe substante descoperite in fumul de la lumanari au fost asociate cu cancerul, dar si cu astmul sau cu afectiuni ale pielii.

"Vrem sa asiguram populatia ca folosirea ocazionala a lumanarilor din parafina nu reprezinta un risc pentru sanatatea plamanilor", a declarat Noemi Eiser de la British Lung Foundation.
"Totusi, recomandam cateva masuri de precautie in timpul utilizarii lumanarelelor, cum ar fi aerisirea camerei atunci cand ard pentru a reduce cantitatea substantelor toxice", a mai adaugat specialistul.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 21 Aug 2009, 01:17
    aiurea

    e total aiurea eu nu cred asta. daca fumul de la lumanarile parfumate provoaca cancer ce sa mai zicem de fumatorii intrait sau cel putin de cei care lucreaza in cluburi sau in baruri si inhaleaza fum de tigara.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod