Cancerul ovarian va fi depistat in faza incipienta

Cercetatorii de la Universitatea Yale au dezvoltat un simplu test de sange care depisteaza cancerul ovarian in stadiu incipient, cand acesta este vindecabil.
Spre deosebire de testele actuale care depisteaza cancerul ovarian numai in stadii mai avansate, cand complicatii sunt mai numeroase si sansele de tratare sunt diminuate, rezultatele testului de sange (aflat in faza a doua de testare) arata o eficienta si acuratete de 99%.

Expertii sustin ca faza a treia de testare va fi completata in cateva luni.

Primele cercetari ale studiului de fata au fost publicate in 2005 cand acuratetea testului era de 95%, iar modificarile efectuate pana in prezent au ridicat procentul de acuratete la 99,4%.
"Avem acum un test care este mult mai bun decat orice exista pe piata in momentul de fata", sustine Gil Mor, coordonatorul studiului.

Acuratetea testului este foarte importanta, deoarece expertii trebuie sa se asigure ca fiecare femeie care va face acest test sa fie sigura de rezultatul lui. "Un test care ofera o siguranta de 95% poate sa sune foarte bine, insa acest lucru inseamna ca una din 20 de femei care fac testul va fi depistata cu o tumora maligna, iar restul vor fi nevoite sa urmeze o procedura invaziva pentru a descoperi daca au sau nu cancer ovarian", arata dr.
Robert A. Smith, director al Societatii Americane de Cancer.

Alte stiri despre cancerul ovarian:
Anticonceptionalele reduc riscul de cancer ovarian
In teste: vaccinuri pentru cancerul ovarian si mamar
Cancerul ovarian: 4 simptome timpurii
Cancerul ovarian: mai agresiv la femeile supraponderale
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CORINA pe 8 Mar 2008, 08:55
    HEI

    Dar de testul CA-125 ati aflat? Este acelasi? Am studiat de pe internet, la canadieni si ei sustin ca baza o constituie istoricul medical al familiei si consultatia pelviana clasica pentru a depista daca e o tumoare crescuta, urmata de alte teste, care, ca un puzzle, conduc la diagnostic. Dar CA-125 nu este indicat pentru ca nu este relevant. CAUTATI PE INTERNET! SANATATE !!!!!!!!!!

    0
    0

  • kinganemes@yahoo.de pe 19 Feb 2008, 08:54
    Mama

    Citeste e foarte interesant!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod