Cancerul de col uterin poate fi prevenit

Asociatia Europeana a Cancerul de Col Uterin (ECCA) marcheaza din nou, in perioada 20 - 26 ianuarie 2008, "Saptamna europeana de Prevenore a Cancerului de Col Uterin", ca invitatie europeana menita sa creasca nivelul de informare a tuturor femeilor in legatura cu modalitatile de prevenire a cancerului de col uterin.
Astfel, duminica 20 ianuarie 2008, incepand cu ora 13:00 in rotunda complexului Plaza Romania (intrarea Iuliu Maniu) la un eveniment public cu femei obisnuite dar si celebre, medici si jurnalisti, un eveniment de informare si educare care deschide "Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin".

Pentru a aminti ca un simplu test citologic si un vaccin ne poate salva viata, compania organizatoate - GSK va imparti brosuri, se vor face poze, vor schimba opinii si experiente.

Compania isi propune sa ofere femeilor cat mai multe informatii despre cancerul de col uterin si legatura acestuia cu infectia cu tulpini oncogenetice de Papillomavirus uman (HPV), precum si despre metodele de prevenire.
Infectia cu HPV apare frecvent la femeile tinere, active sexual, incidenta cancerului de col uterin fiind mai mare la femeile de peste 35 de ani, sugerand progresia lenta a infectiei virale catre cancer. 
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 28 Ian 2008, 09:24
    Poate fi vindecat?

    Daca boala este in prima faza, poate fi vindecata ? si cum?

    0
    0

  • lia pe 22 Ian 2008, 00:21

    Peste tot scrie ca cancerul de col uterin apare doar la femeile de peste 35 ani si nu inteleg de ce eu am 27 si din nefericire am descoperit acum 3 luni ca am asa ceva....

    0
    0

  • oana_niceeyes pe 21 Ian 2008, 22:49
    Trebuie mai multa informare!!!

    Este bine ca femeile din ziua de azi sa fie bine informate despre acest tip de cancer. Ideea e sa stii cum sa faci ca sa previi. Asta e cheia: PREVENIREA. Dar cum facem asta? Cum prevenim????

    0
    0

  • barbu violeta pe 21 Ian 2008, 14:56
    Sa luptam pe toate fronturile impotriva cancerului genital

    Avem nevoie de sustinere din partea guvernului si al Ministerului Sanatatii pentru o educatie sanitara facuta corect in sprijinul scaderii numarului de cancere la femei si cred ca ar fi foarte bine sa se inceapa educatia sanitara si sexuala din clasele 8-9 pentru a avea o populatie mult mai sanatoasa ... ar fi foarte interesant de cercetat daca faptul ca fetele isi incep viata sexuala foarte devreme are importanta in debutul cancerului genital la femei.

    0
    0

  • o.v pe 19 Ian 2008, 17:35
    ?

    Imi pare rau ca nu se face mai multa publicitate astfel de evenimente trec neobservate. De ce nu se impart fluturasi de exemplu sau o alta modalitate. Cancerul genital este cred ca o problema majora in Romania. Pacat ca nu se face nimic concret.

    0
    0

  • IUSTINA pe 18 Ian 2008, 22:05
    Mesaj

    Ar trebui organizate astfel de actiuni si in capitalele de judet, nu numai in Capitala.

    0
    0

  • medic ginecolog pe 18 Ian 2008, 19:27
    Informati-va inainte sa vorbiti!!!

    Intarirea imunitatii nu opreste cu nimic infectarea cu HPV! Vaccinul Gardasil, da, este o solutie impotriva cancerului de col, tintind tulpinile inalt oncogene! E foarte usor sa vorbesti din afara, dar cand e sanatatea ta la mjloc lucrurile se complica! Sper ca in curand vaccinul sa fie gratuit prin programele de asigurare!

    0
    0

  • ramona pe 17 Ian 2008, 15:44
    Este o mare problema

    Merita sa participam la o astfel de prezentare avand in vedere faptul ca ne lipsec destule informatii despre aceasta boala ...

    0
    0

  • Ana pe 17 Ian 2008, 13:17
    Este enorm de scump

    Eu am vrut sa mi-l fac dar testul acela "simplu" care se face inainte costa mi se pare pese 1 milion, iar vacinul in jur de 15 mil dupa cate imi amintesc.

    0
    0

  • Ioana pe 17 Ian 2008, 05:40
    Poate fi prevenit... discutabil....

    Orice ar fi nu credeti tot ce spun astia. Sigur vor sa introduca in Europa vaccinul GARDASIL... Inainte sa-l folositi dati un search pe Google si veti fi uimite ce mare porcarie este. Au si murit fete de la el!!!!! Cred ca cea mai buna prevenire a cancerului de col e intarirea imunitatii!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod