Cancer - Deodorante periculoase

Unele deodorante pot creste riscul de cancer la san, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea Riding (Marea Britanie).
Deodorantele incriminate de specialistii britanici sunt cele care contin paraben. Acesta este un conservant utilizat in industria cosmeticelor. Pe eticheta deodorantelor, el poate fi identificat sub una din denumirile metil-paraben, dimetil-paraben, propil-paraben. STUDIU. La Universitatea Riding au fost studiate 20 de mostre diferite de tumori, in care parabenul se gasea intr-o concentratie medie de 20,6 nanograme la un gram de tesut afectat.
Astfel, cercetatorii au constatat ca folosirea deodorantului in zona sanilor favorizeaza absorbtia prin piele a acestei substante chimice, care intensifica cresterea tumorilor. Coordonatorul studiului, dr. Philippa Darbre, a remarcat: "Parabenul se foloseste sub forma de conservant in numeroase produse cosmetice si medicamente, insa acesta este primul studiu care a aratat ca este posibil ca substanta sa se acumuleze in tesuturi si sa creasca riscul de cancer".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod