Campanie de informare despre colesterol

In perioada 1-12 aprilie 2009, se desfasoara un program de informare si educare despre colesterol. Persoanele interesate vor primi brosuri despre colesterol si vor putea face teste de determinare a tensiunii arteriale, a greutatii si tesutului adipos.
Proiectul se desfasoara in farmaciile Sensiblu din Bucuresti. In aceasta perioada, pacientii vor putea cere sfatul medicilor prezenti in farmacii ca sa ofere consiliere si consultatii gratuite.

Colesterolul are un rol important in structura membranelor tuturor celulelor, in sinteza unor hormoni (corticosteroizi, sexuali), contribuie in metabolismul zaharurilor si grasimilor din organism, iar colesterolul existent in tesutul tegumentar este convertit sub actiunea razelor solare in vitamina D.


Cresterea colesterolului reprezinta o problema pentru mai mult de o treime din romani care au colesterolul ridicat, dupa cum rezulta dintr-un studiu realizat de mai multi medici de familie din 20 de judete ale tarii in aprilie 2007. Asadar, intelegerea masurilor de prevenire a cresterii nivelului de colesterol reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare si asigura o viata mai sanatoasa.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 2 Apr 2009, 17:56
    despre colesterol

    tot de pe site poti descarca brosura despre colesterol cu toate informatiile necesare.

    0
    0

  • roxana pe 2 Apr 2009, 17:55
    farmacii din tara

    campania Sensiblu se desfasoara in mai multe orase din tara. gasesti farmaciile pe site-ul Sensiblu: http://www.sensiblu.com/?page=pagini&PageId=Lupta%20impotriva%20colesterolului_183

    0
    0

  • liana pe 2 Apr 2009, 13:25
    colesterol

    De ce campania de informare despre colesterol se desfasoara numai in capitala? Se va efectua si in alte orase resedinta de judet?sau acesta a fost tot programul despre colesterol?

    0
    0

  • POPA ELENA pe 2 Apr 2009, 10:34
    colesterol

    Mi-a placut articolul dar este prea scurt si nu am aflat ceva nou din el. As dori mai multe amanunte si ce alimente sa evitam pentru a ne mentine un nivel normal al colesterolului.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod