Campania "Spune din priviri!"

Portul lentilelor de contact ii face pe copii sa se simta mai bine in privinta propriei imagini, a abilitatilor sportive si a acceptarii sociale, comparativ cu alti copii de varsta lor purtatori de ochelari. Sunt concluziile unui studiu realizat de catre dr. Jeffrey Walline si echipa sa de la Ohio State University.
Corectia vederii se poate face fie cu ajutorul ochelarilor, fie prin intermediul lentilelor de contact. In cazul copiilor, perceptia generala este ca solutia exclusiva sunt ochelarii. Intre 2007-2008 compania CIBA Vision – divizia pentru ingrijirea vederii din cadrul concernului Novartis, a alocat resurse importante unor studii si cercetari. Rezultatele atesta ca din punct de vedere medical nu exista niciun fel de contraindicatii pentru corectia cu lentile de contact la copii si, in plus, in cazul deficientelor mari de vedere (diferenta mare de dioptrii intre cei doi ochi), aceasta este alternativa cea mai adecvata.

In adolescenta, pentru tineri conteaza foarte mult imaginea de sine, acceptarea sociala, libertatea si confortul cand desfasoara activitati sportive, cand ies cu prietenii sau in vacante, iar lentilele de contact sunt alternativa sigura, cea mai flexibila si discreta de corectie a vederii.

Campania "Spune din priviri" sustine specialistii in demersul de a furniza pacientilor tineri solutia de corectie a vederii adecvata stilului lor de viata, iar tinerilor le faciliteaza accesul la informatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod