Calculeaza nivelul de fier din hrana copilului tau!

Stiati ca pentru a-i asigura micutului tau cea mai mare parte din necesarul de fier ar trebui sa ii oferi 20 de litri de lapte de vaca pe zi?
"Fierul este un element indispensabil care intra in constitutia unor enzime care faciliteaza o maturare a creierului copilului. Daca este sa ne exprimam mai simplu, fierul ii face pe copii mai destepti. Mamele ar trebui sa acorde o importanta speciala acestui micronutrient si sa aiba grija ca el sa sa regaseasca in permanenta in alimentatia copilului", explica prof. univ. dr. Dimitrie Dragomir, presedintele Societatii Romane de Pediatrie. Deficientele de micronutrienti, in special fierul si iodul sunt asociate cu dezvoltarea psihomotorica intarziata si afectarea functiei cognitive.

Sursa excelenta de fier este carnea de vita, miel, porc si pui, dar si alte surse ca oul, fasolea, legumele cu frunze verzi, cerealele de dimineata imbogatite cu fier, fructele uscate gen smochine.
Sursele alimentare de fier altele decat carnea sunt mai grele pentru organism, dar le poti combina cu stimulente ale fierului. Pentru a stimula absorbtia fierului din aceste alimente, combina-le cu alimente bogate in vitamina C.

Conform cu normele nutritionale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Regiunea Europeana, exista dovezi care fac referire la faptul ca nutritia sugarilor (0-12 luni) are consecinte asupra sanatatii acestora pe termen lung si un rol esential in prevenirea dezvoltarii unor afectiuni cronice non-infectioase intalnite la varsta adulta.

Calculeaza AICI nivelul de fier pe care il are copilul tau!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod