Calciul asigura bataile regulate ale inimii

Mineralul prezent in organism in cea mai mare cantitate (in jur de un kilogram) este calciul, depozitat in oase. El se absoarbe doar in prezenta unei cantitati suficiente de vitamina D si contribuie, impreuna cu magneziul, la sanatatea sistemului cardiovascular si, alaturi de fosfor, la mentinerea sanatatii oaselor si dintilor.
Calciul are rol in functionarea muschilor, in special a miocardului, in comandarea muschilor de catre nervi si in coagularea sangelui.
Mentine o buna sanatate a oaselor si a dintilor, asigura bataile regulate ale inimii, ajuta la tratarea insomniilor.
Are un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, actionand ca un tonic al sistemului nervos, si contribuie la metabolizarea fierului.
Surse naturale de calciu sunt produsele lactate, soia, sardinele, somonul, alunele, nucile, semintele de floarea-soarelui, fasolea uscata, conopida si broccoli.
Cei ce consuma multe bauturi racoritoare nealcoolizate risca o rapida consumare a calciului, din cauza continutului lor ridicat in fosfor, avand ca rezultat osteoporoza. Lipsa de calciu din organism poate da rahitism, osteoporoza, insomnii, tremuraturi.
Specialistii spun ca adolescentilor care au asa-numitele dureri de crestere, marirea cantitatii de calciu le-ar alina suferinta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod