Cafeaua consumata zilnic - periculoasa pentru sarcina

Femeile insarcinate care consuma mai mult de doua cesti de cafea pe zi pot da nastere la copii cu o greutate sub cea normala, avertizeaza specialistii.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca o doza zilnica de 2 cesti de cafea poate fi foarte daunatoare pentru sarcina, riscul de a se naste copii cu o greutate sub cea normala fiind crescut. Bebelusii cu o greutate redusa prezinta un risc mai mare de deces sau probleme de dezvoltare.

O cantitate ridicata de cafeina creste si riscul de avort spontan.

Specialistii au chestionat aproximativ 2.500 de femei insarcinate despre cantitatea zilnica consumata de cafea, iar apoi au analizat greutatea de la nastere a bebelusilor, luand in vedere si greutatea mamei.
Rezultatele studiului au aratat ca femeile care consuma mai mult de 200 mg de cafeina pe zi prezinta un risc mai mare de naste copii cu o greutate redusa.

Acest studiu il urmeaza pe cel efectuat de americani, care arata ca un consum mai mare de 200 mg de cafea pe zi dubleaza riscul de avort spontan.

Pat O'Brien, de la Colegiul Roial de obstretica si ginecologie, este de parere ca femeile trebuie sa evite consumul de cafea in primele 12 saptamani de sarcina, aceasta perioada fiind una foarte vulnerabila pentru bebelus, atunci avand loc cele mai multe avorturi.

Sursa: Mail On Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod